Main Pages

Saturday, June 4, 2011

Xperia X8 Version Android 2.2 (Froyo)

Assalamualaikum.................................

Berbalik kepada tajuk post di atas ni, K.A nak kongsi sikit berkenaan gadjet K.A - handphone SE Xperia X8 android 2.1 (Eclair) telah diupgrade menjadi versi android 2.2 (Froyo).

Akhirnya keinginan K.A untuk upgrade jadi versi android 2.2 tercapai juga hasil usaha diri sendiri....nak upgrade jadi android 2.3 (Gingerbread) pun boleh.tapi K.A cuba versi ini dulu....

Banyak kelebihannya antaranya korang tak payah la nak beli telepon mahal2 sehingga ribuan ringgit kerana fungsi xperia x8 setanding dengan iPhone 4G,HTC,SE Xperia Arc dsb...Korang juga boleh guna software yang support android 2.2 dan juga boleh download di 'Market'...Selain itu banyak juga function dan setting di dalamnya..Android 2.2 lebih perform, smooth & speed dalam penggunaannya

Post akan datang, K.A akan kongsikan ilmu cara upgrade x8 android 2.2 kepada korang, rumit juga la dan memerlukan risiko tinggi untuk melakukannya..Sebarang pertanyaan boleh la pergi ke page ni K.A Blog. Di bawah ni K.A kongsi sikit layout x8 android 2.2.9

HOME dan MENU xperia x8 ala htc
Setting ada CyanogenMod dan version 2.2.9 build no 0.25

p/s - rugi kalau korang tak upgrade.......hehe

12 comments:

Syuk Ry said...

mcm best jak.. leh ar ak rembat 1 ni..
Sinematografi : Pengunaan Kamera

Cik Azizah said...

xperia pon tak mmpu juga mcmaner..huhu tapi teringin nak sgt..

Anonymous said...

Wah.. hebatnye

Anonymous said...

bro...cpt2 la post cmne nk upgrade....sye nk wt la...nk try sndri ssh....takot jugak la en...sye tggu jew neyh....

Khairul Anuar ( K.A ) said...

K.A dalam pembikinan nak post cara nk upgrade....tggu je la...sabar k...any question di page K.A Blog on FB k....

Anonymous said...

bro,bg cara nak upgrade..ni email aku myrayyan02@gmail.com..lecehlah pki 2.1 ni

Khairul Anuar ( K.A ) said...

relaks bro..coming soon...

Tergagah said...

Bro,

camna nk printscreen guna android 2.3.5 atau froyo ker?

aku pun pakai x8... :-)

Khairul Anuar ( K.A ) said...

@trgagah...ko tekan power on off

fahmi said...

bro, w make hp x8. w udah install super one click, trus w buka dan w klik root, tapi jawabannya kok " unhandled exception" gmana cara ngatasinnya bro?

ewan said...

bro aq da pki latestnye gingerbread,.
pas2 aq nk tuka lennye version tp cmne ekh?nk kne wt dr mule ke?cmne?

Anonymous said...

bro,cm na nk upgrade nih???xrti lar...gtw laq stu2