Main Pages

Saturday, September 10, 2011

Hari Ini Dalam Sejarah : TUNKU ABDUL RAHMAN BUKAN BAPA KEMERDEKAAN?

<<<<<<<<<<<< Salam petang semua >>>>>>>>>>>>>>

Sorry lama aku tak 'update' blog ni....selalu sibuk...^_^

Aip tengok tajuk post macam nak mempertikaikan sejarah lampau negara kita ja? Mustahil la kalau aku nafikan sejarah lampau negara kta ni tapi  Professor Sejarahwan datang dari mana ntah...Namanya Prof. Zainal Kling yang mendakwa 'Tanah Melayu "tidak pernah terjajah", sebaliknya, hanya dinaungi atau dilindungi oleh British'

Aku tak memfitnah tapi ini lah hakikatnya apa yang di perkatakan oleh  Prof ni semalam di kaca Buletin TV3 suku dan akhbar2 pencacai tempatan....Klik gambar bawah ni untuk buka link apa yang Prof.Kling tu kata




Kah3.......Memang lawak la...dah tu Tunku Abdul Rahman Putra Al-Haj nak di gelar bapa apa pula? bukankah beliau Bapa Kemerdekaan? Bukan kah tunku melaungkan kata2 keramat 'MERDEKA'!!! di Std Merdeka?

So..lepas ni setiap tahun 31 Ogos korang tak payah sambut merdeka la...Buku sejarah kena gubal balik la..Dataran Merdeka,Stadium Merdeka lepas ni boleh la di robohkan..Malaysia dah tak payah nak sibuk2 hantar atlet ke Sukan Komanwel lagi.tumpu Olimpik ja K..Kita bukan negara penjajah!!!

p/s - Balik2 sejarah...balik2 sejarah...Bodoh2 rakyat Malaysia pun kalau sapa2 tnya negara kita pernah dijajah tak? mesti diorang akan jawb kita pernah dijajah oleh negara British, Portugal, Belanda... Habis tu yg cerdik2 knp xleh fikir?



11 comments:

Rozuan Ismail said...

kadang-kadang apa yang kita belajar dalam buku teks sejarah tu bukan semuanya betul ada yang sudah diputarbelitkan

cikcomot said...

fakta sejarah yang kita tahu hari ni kebanyakan nya sudah diubah semula untuk kepentingan sesetengah pihak.

bukan sejarah malaysia sahaja yang diputar belitkan sebegini, malah sejarah dunia juga banyak yang tidak betul.

cikcomot said...

saya tak tahu apa fakta yang sebenarnya. tapi mungkin prof. tersebut sudah kaji sejarah malaysia dengan terperinci.


jadi saya rasa kurang adil jika pendapat prof. tersebut dibangkang tanpa usul periksa kerana apa yang kita tahu kini tentang sejarah malaysia, adalah dari buku teks sejarah sahaja.


ni pendapat saya.. jgn marah.. :)

Khairul Anuar ( K.A ) said...

Sejarah Malaysia yg sebenar ada tersimpan di London.tiada siapa rakyt Malaysia yg tahu kebenarannya...yg auta hnya untuk mengagung2kan parti UMNO...cayalah...dato bahaman,mat kilau,mat indera dan ramai lgi yg tntang british xdianggap hero ke?kenapa dioragn tentang?sebbnya British datang Tanah Mlaya sebb nk jajah..tu perkara pokoknya...so Kenapa dah 54 thn kita smbut Merdeka baru prof ni kata kita xpernh di jajah...statement bodoh ke cerdik? fikir la...

Haruuta Chan said...

Ada di london? wow , nak pergi London ah *simpan niat nak pergi* nak baca sejarah malaysia

Wanita2u said...

Jom join giveaway dari Wanita2u pula. :)
Hadiah mmg sangat menarik. Berbaloi-baloi join. Hehehe.

http://portalwanita2u.blogspot.com/2011/09/wanita2u-2nd-giveaway.html

Hang Tuah said...

bila dah pandai...ada juga bangangnya korang ni..ntah apa yg korang nak kaji pon aku tak tau...sampai bab sejarah pon dah diputarbelitkan oleh korang..tah mana sumber ko dapat yg kata sejarah malaysia ni diputar belit..ntah-ntah kaki belit dah belit korang..Bapa GAY Malaysia..Anwar Al Juburi

ninest123 said...

jordan shoes, prada outlet, christian louboutin outlet, nike free, sac longchamp, longchamp, louboutin outlet, cheap oakley sunglasses, nike free, longchamp outlet, ugg boots, kate spade outlet, polo ralph lauren outlet, burberry, michael kors, gucci outlet, louboutin, oakley sunglasses, uggs on sale, nike outlet, polo ralph lauren outlet, ralph lauren pas cher, replica watches, louboutin pas cher, air max, nike roshe run, tory burch outlet, prada handbags, tiffany jewelry, oakley sunglasses, oakley sunglasses, ugg boots, louis vuitton outlet, louis vuitton, ray ban sunglasses, tiffany and co, longchamp outlet, nike air max, louis vuitton outlet, oakley sunglasses, air jordan pas cher, longchamp pas cher, louis vuitton, replica watches, ray ban sunglasses, louboutin shoes, nike air max, chanel handbags, louis vuitton, ray ban sunglasses

ninest123 said...

coach purses, ray ban pas cher, nike air max, coach outlet, sac guess, nike roshe, ugg boots, true religion outlet, north face, burberry, nike air max, tn pas cher, ralph lauren uk, michael kors outlet, true religion jeans, ray ban uk, converse pas cher, lacoste pas cher, true religion jeans, coach outlet, michael kors outlet, nike air max, oakley pas cher, hogan, hermes, vans pas cher, michael kors outlet, north face, nike free run uk, timberland, mulberry, michael kors outlet, replica handbags, hollister, hollister pas cher, michael kors, michael kors, abercrombie and fitch, michael kors outlet, air force, vanessa bruno, new balance pas cher, michael kors, michael kors, lululemon, nike blazer, kate spade handbags, true religion jeans, ugg boots, burberry outlet online

ninest123 said...

iphone cases, valentino shoes, north face outlet, converse outlet, vans, abercrombie and fitch, reebok shoes, herve leger, beats by dre, ray ban, nike trainers, lululemon, longchamp, louboutin, soccer jerseys, babyliss, insanity workout, wedding dresses, birkin bag, nike roshe, gucci, chi flat iron, nike air max, bottega veneta, mac cosmetics, hollister, nike air max, lancel, instyler, p90x workout, ralph lauren, nfl jerseys, asics running shoes, vans shoes, mcm handbags, north face outlet, mont blanc, jimmy choo shoes, hollister, hollister, oakley, timberland boots, soccer shoes, new balance, celine handbags, ferragamo shoes, converse, baseball bats, nike huarache, ghd

ninest123 said...

bottes ugg, canada goose, canada goose, toms shoes, ugg pas cher, pandora jewelry, ugg,uggs,uggs canada, montre pas cher, coach outlet, moncler, supra shoes, hollister, swarovski, moncler, replica watches, pandora jewelry, louis vuitton, juicy couture outlet, wedding dresses, moncler, links of london, canada goose, juicy couture outlet, louis vuitton, moncler, karen millen, pandora charms, moncler, ugg boots uk, swarovski crystal, pandora charms, ugg,ugg australia,ugg italia, louis vuitton, moncler, louis vuitton, canada goose outlet, thomas sabo, canada goose outlet, moncler, sac louis vuitton pas cher, doudoune canada goose, moncler outlet, marc jacobs, canada goose, canada goose uk