Main Pages

Monday, December 5, 2011

MUZIUM KAPAL SELAM : RM 12.6 JUTA BOLEH DI BUAT R&D

Percaya atau tidak kapal selam SMD Ouessant jenis Agosta yang di gunakan baru 4 tahun  sudah tersadai di  di Tapak Muzium Maritim, Melaka untuk di jadikan muzium akibat kapal selam tersebut tidak boleh selam. Agosta digunakan untuk tujuan melatih krew pertama kapal selam Malaysia dari 2005 hingga 2009 dan latihan itu dijalankan berikutan kontrak yang ditandatangani Malaysia untuk pemilikan kapal selam Scorpene Perancis pada 2002.

Kapal selam Agosta yang di letakkan di Tapak Muzium Maritim
Dah la rosak tak boleh selam, duit rakyat RM359 juta juga melayang hanya untuk 4 tahun dan baru-baru ini di tambah pula RM12.6 juta untuk kos keseluruhan projek muzium kapal selam ini. Apa yang K.A nak perkatakan di sini bahawa dengan RM12.6 juta, sekurang-kurangnya kita dah selangkah atau setapak mewujudkan R&D (Research and Development) ataupun penyelidikan dan  pembangunan kapal selam di Malaysia. Dengan R&D seperti teknik-teknik pembuatan dan merekabentuk kapal selam ini ia dapat mewujudkan peluang pekerjaan untuk rakyat Malaysia selain dapat melatih tenaga baru menjadi professional di dalam kepakaran semua bidang berkaitan kapal selam. 

Jiran kita,Indonesia dah boleh buat pesawat sendiri, kita?Jawapan anda tentulah kita ada kilang kereta & motosikal..Betul tapi.Enjin kereta pun kita tak mampu nak buat...So asasnya buat R&D and then panggil pakar dari luar negara ajar anak2 muda (macam aku..hehe) kat Malaysia ni. Biar duit banyak habis sikit tapi ada positifnya untuk jangka panjang. Fikir-fikirkanlah. 

p/s - Sebut kapal selam Scorpene je teringat Najib dan Altantuya..hehe

 

6 comments:

ninest123 said...

jordan shoes, prada outlet, christian louboutin outlet, nike free, sac longchamp, longchamp, louboutin outlet, cheap oakley sunglasses, nike free, longchamp outlet, ugg boots, kate spade outlet, polo ralph lauren outlet, burberry, michael kors, gucci outlet, louboutin, oakley sunglasses, uggs on sale, nike outlet, polo ralph lauren outlet, ralph lauren pas cher, replica watches, louboutin pas cher, air max, nike roshe run, tory burch outlet, prada handbags, tiffany jewelry, oakley sunglasses, oakley sunglasses, ugg boots, louis vuitton outlet, louis vuitton, ray ban sunglasses, tiffany and co, longchamp outlet, nike air max, louis vuitton outlet, oakley sunglasses, air jordan pas cher, longchamp pas cher, louis vuitton, replica watches, ray ban sunglasses, louboutin shoes, nike air max, chanel handbags, louis vuitton, ray ban sunglasses

ninest123 said...

jordan shoes, prada outlet, christian louboutin outlet, nike free, sac longchamp, longchamp, louboutin outlet, cheap oakley sunglasses, nike free, longchamp outlet, ugg boots, kate spade outlet, polo ralph lauren outlet, burberry, michael kors, gucci outlet, louboutin, oakley sunglasses, uggs on sale, nike outlet, polo ralph lauren outlet, ralph lauren pas cher, replica watches, louboutin pas cher, air max, nike roshe run, tory burch outlet, prada handbags, tiffany jewelry, oakley sunglasses, oakley sunglasses, ugg boots, louis vuitton outlet, louis vuitton, ray ban sunglasses, tiffany and co, longchamp outlet, nike air max, louis vuitton outlet, oakley sunglasses, air jordan pas cher, longchamp pas cher, louis vuitton, replica watches, ray ban sunglasses, louboutin shoes, nike air max, chanel handbags, louis vuitton, ray ban sunglasses

ninest123 said...

coach purses, ray ban pas cher, nike air max, coach outlet, sac guess, nike roshe, ugg boots, true religion outlet, north face, burberry, nike air max, tn pas cher, ralph lauren uk, michael kors outlet, true religion jeans, ray ban uk, converse pas cher, lacoste pas cher, true religion jeans, coach outlet, michael kors outlet, nike air max, oakley pas cher, hogan, hermes, vans pas cher, michael kors outlet, north face, nike free run uk, timberland, mulberry, michael kors outlet, replica handbags, hollister, hollister pas cher, michael kors, michael kors, abercrombie and fitch, michael kors outlet, air force, vanessa bruno, new balance pas cher, michael kors, michael kors, lululemon, nike blazer, kate spade handbags, true religion jeans, ugg boots, burberry outlet online

ninest123 said...

coach purses, ray ban pas cher, nike air max, coach outlet, sac guess, nike roshe, ugg boots, true religion outlet, north face, burberry, nike air max, tn pas cher, ralph lauren uk, michael kors outlet, true religion jeans, ray ban uk, converse pas cher, lacoste pas cher, true religion jeans, coach outlet, michael kors outlet, nike air max, oakley pas cher, hogan, hermes, vans pas cher, michael kors outlet, north face, nike free run uk, timberland, mulberry, michael kors outlet, replica handbags, hollister, hollister pas cher, michael kors, michael kors, abercrombie and fitch, michael kors outlet, air force, vanessa bruno, new balance pas cher, michael kors, michael kors, lululemon, nike blazer, kate spade handbags, true religion jeans, ugg boots, burberry outlet online

ninest123 said...

iphone cases, valentino shoes, north face outlet, converse outlet, vans, abercrombie and fitch, reebok shoes, herve leger, beats by dre, ray ban, nike trainers, lululemon, longchamp, louboutin, soccer jerseys, babyliss, insanity workout, wedding dresses, birkin bag, nike roshe, gucci, chi flat iron, nike air max, bottega veneta, mac cosmetics, hollister, nike air max, lancel, instyler, p90x workout, ralph lauren, nfl jerseys, asics running shoes, vans shoes, mcm handbags, north face outlet, mont blanc, jimmy choo shoes, hollister, hollister, oakley, timberland boots, soccer shoes, new balance, celine handbags, ferragamo shoes, converse, baseball bats, nike huarache, ghd

ninest123 said...

bottes ugg, canada goose, canada goose, toms shoes, ugg pas cher, pandora jewelry, ugg,uggs,uggs canada, montre pas cher, coach outlet, moncler, supra shoes, hollister, swarovski, moncler, replica watches, pandora jewelry, louis vuitton, juicy couture outlet, wedding dresses, moncler, links of london, canada goose, juicy couture outlet, louis vuitton, moncler, karen millen, pandora charms, moncler, ugg boots uk, swarovski crystal, pandora charms, ugg,ugg australia,ugg italia, louis vuitton, moncler, louis vuitton, canada goose outlet, thomas sabo, canada goose outlet, moncler, sac louis vuitton pas cher, doudoune canada goose, moncler outlet, marc jacobs, canada goose, canada goose uk