Main Pages

Wednesday, April 13, 2011

Website Malaysiakini Di Godam!

Salam dari K.A

Selepas TV Selangor iaitu media milik Kerajaan Negeri Selangor di godam baru-baru ini , kini laman web utama Malaysiakini yang beralamat @ http://www.malaysiakini.com pula di godam angkara serangan 'denial-of-service attack'. Serangan siber ini bermula jam 11pagi semalam yang menyaksikan semua pelayan (servers) Malaysiakini gagal berfungsi serentak dan menyebabkan ia tidak boleh diakses oleh pembaca.

Boleh dikatakan 12 jam la Malaysiakini tidak berfungsi seperti hari-hari lain.Sekali2 dengan K.A tak boleh nak akses laman ni, kempunan juga la tak dapat baca berita kesukaan aku.huwaaaa..mcm nak nangis ja...Biasa la berita RTM, TV3,Utusan....... K.A tak baca sebab rating beritanya yang rendah ,laporan yang  tidak tepat apatah lagi mengampu-ngampu kerajaan dan menfitnah..Senang-senang cakap media tiada kebebasan la ala-ala sistem media Mesir dibawah rejim Mubarak masa pemerintahannya...Kita di bawah sape ek?..

MALAYSIAKINI dalam versi English, Malay, Chinese & Tamil

Alhamdulillah tengah-tengah dok layan fb, ada seorang bro ni bagi url untuk akses Malaysiakini yang dalam masih kena serang.... Ni URL nye http://60.48.150.26/news/161350, http://www.freemalaysiakini.com/ ,http://office.malaysiakini.com/ ...Lama kelamaan aku try buka URL utama Website Malaysiakini...dup dap..dup dap...dah boleh buka tapi still dalam proses pembaikpulihan.Kadang2 ok kadang2 tak.Korang kalau tak boleh buka yang link utama, korang klik la salah satu ketiga2 link di atas ni

Apa2pun good job for Malaysiakini di atas penulisan kolum berita yang bebas,telus dan berani dalam menyiarkan fakta2 sebenar hal yang berlaku dalam sosialpolitik di Malaysia ini..

p/s - Cuba korang fikir..Sebab ape Malaysiakini, TV Selangor di godam?..Angkara sape ek? 'Media Baru' pula tu yang di serang ketika rakyat sibuk2 hendak mengetahui perkembangan sebenar dalam Pilihanraya DUN Sarawak.Takutkan kebenaran ke?.Guna akal untuk berfikir, bukan guna nafsu ..Wassalam...

5 comments:

eddy said...

biasa lah tue...malaon tue tahu dowang dah down...so dowang upah orang untuk DDoS... DDos tidak sukar untuk dilakukan..cukup dengan menggunakan satu makmal dan software tertentu...sb kebanyakkan website2 daripada malaysia nie menggunakan small hosting.. sb tue mudah kena DDoS.. bebeza dengan hacking database.....

SyAE SyEa said...

dnie skrg..
riso kite dbuatnye -.-'

Khairul Anuar ( K.A ) said...

~ eddy ~ syae ....kerana kuasa apa2 pun boleh buat..diorang xtaw lagi tiada kerajaan yg kekal selama2nya...yang pasti KErajaan Allah yg kekal...

Wanzi said...

kes-kes godam ni yg buat semua risau ni....

Khairul Anuar ( K.A ) said...

~wanzi...nak tutup kebenaran..tu yg diowg bleh wat apa sj