Main Pages

Saturday, March 19, 2011

Namanya BURUNG CINTA..

SAlam semua...Minggu lepas aku ngn member2 aku p lawat tapak projek kuarter PDRM di perak sebagai salah satu syarat nak beli tender projek..

NAk dijadikan cerita masa nak balik tu,besa la aku yg drive,kami singgah jap ke ZOO TAIPING ala yang NIGHT SAFARI tu...huhuh..First sekali nk check in besa la kena la beli tiket dulu...RM 12 bagi dewasa....harga tiket bleh tahan la..


Ok...tiket dah beli...apa lagi terjah la kat dalamnya...haha...Korang taw tak apa yg ada kat dalam tu...Jawapannya member2 korang la...mcm2 haiwan ada..1 je yg aku rasa xwujud kat dalam tu haiwan Zirafah mcm xda je or aku jalan xhabis...tp aku dah round satu zoo dah...huhu

BErbalik kepada tajuk post kat atas...aku tertarik dengan nama burung ni iaitu BURUNG CINTA...pelik betoi nama ni mcm la tak ada nama lain di dunia ni..


Nama burung ni memang sinonim dengan tabiat perangai burung ni iaitu asyik berkapel ja..Love Bird tu...Ermmm..patut la diberi nama mcm tu....Korang tengok la gmbar2 yg aku post ni..


Gambar di atas : BURUNG CINTA sedang berkapel semasa kami melawat diowg..huhu



Yang Sekor tu jeles r tu nk kacaw daun couple tu..haha

ok lah..ini je yg aku nk gtaw korang...tunggu post yg len2 dan pelik lagi dari K.a...

20 comments:

♥ bella nabila ♥ said...

hey hey hey ! aku x percaya cinta ! haha

k.a said...

burung pun percaya pada cinta....xkan bella xpercaya.p blajar ngn burung tu....huhu

pak long said...

salam...
waaa..mai tepen aaaa....selamat datang tempat hamba....pak long lama tak masuk zoo tepen tu....tak tau ada burung CINTA....

k.a said...

k.a pun first time masuk...tp ZOO NEGARA lg bez...

LurvelyAmiera said...

wah, pirst time dgr nama 2..^_^

k.a said...

k.a pun 1st time dgr...pelik toi...

Zaza said...

wah3....best2..nk p la...tgk g sane... :)

zatil said...

hey, i'm newbie here. baru je follow awak punya blog. keep in touch ye. btw, nice name BURUNG CINTA.comel je. weeewit :P

Sharienz Sz said...

ada jg nama burung mcm tu ye :)

Khairul Anuar ( K.A ) said...

haha..korang p sendiri tgok...mst kena cya gak....

ctpayong said...

zoo taiping macam ala-ala night safari...nak pergi terjah jugaklah.

Khairul Anuar ( K.A ) said...

CTpayong....Zoo taiping x bleh challenge zoo negara lagi...

OKEdChokelaT said...

huh...rtu p tepen xpat nak masuk zoo..ade org saja sabotaj xbg masuk..hehehe...12hengget mahal gak tuh..zoo melaka 10hengget jek..haa..zirafah byk kt zoo melaka..hehehe...

Khairul Anuar ( K.A ) said...

Oked....byk la cgt zirafah..xmau byk2..nk sekor je..huhu

Dayana AZ said...

awww so cute!!

Khairul Anuar ( K.A ) said...

DAYANA..tuan blog cute x???huhu

Izyan Masri said...

AMBOI,ADA JUGAK EYH BURUNG CINTA KAT ZOO TAIPING :D

Scya LollitA said...

mahu ouh brung2 zman skarg -__-

dja_amiensukhri said...

wahhh!! burung pom bercinta! saya?? sobsobsob~~

Khairul Anuar ( K.A ) said...

korang xyah bercnta la..bg burung ja bercnta..hehe