Main Pages

Saturday, April 9, 2011

Malaysia Bebas Tayang Video Lucah?

Salam semua dari K.A

Okey, tiba-tiba ja aku nak post pasal topik yang hangat dibicarakan ketika ini walaupun dalam keadaan suasana Pilihanraya DUN Sarawak. Baca entry 18sx di bawah ni.huhu..

Baru-baru ni, Malaysia di gemparkan dengan penayangan rakaman video aksi seks yang melibatkan Ketua Pembangkang  kepada media-media oleh Trio yang di namakan ' Datuk T ' - Rahim Tamby, Eskay, dan Shuib di Hotel Carcosa. Hotel 5 bintang tu...senang2 ja diorang tayang noh semata-mata untuk mencapai matlamat politik lucah yang pasti bagi aku ia merupakan konspirasi fitnah yg ke-3 terhadap DSAI.

Dalang yang masih bebas
Secara amnya ketiga-tiga orang ni yang memiliki, menyimpan dan menayangkan kepada umum bahan lucah tersebut  boleh  disabitkan dengan kesalahan di bawah Seksyen 211, Akta Komuikasi dan Multi Media.Ini kalau korang tanya budak kecik pun dia tahu benda ni memang salah. Tapi kalau anda tanya Ketua Polis Negara dia akan jawab tiada penangkapan terhadap ' Datuk T ' tersebut dan hanya merekodkan keterangan ja..Alahai sedihnya dengar statement macam ni..Bodoh ke rakyat Malaysia ni?Rakyat buta undang2 ke?

Selang beberapa hari, video seks tersebut di muat turun ke YOUTUBE oleh makhluk mana ntah .Urm biasa la ' Datuk T ' pun tidak di tangkap,paham-paham mungkin diorang ni mendapat imuniti orang atasan kot. Media-media di Malaysia ni terutama Utusan Malaysia dan TV3 tak tunggu dah, cepat-cepat la diorang menayang dan melaporkannya kepada umum pasal video ni tanpa memikirkan undang-undang dan moral agama  kerana semata-mata bertujuan untuk menghalalkan kerja-kerja fitnah diorang.

Layout aksi video seks di Youtube


 
Utusan Malaysia yang meloyakan lagi jijik

Aku fikir-fikir kalau kanak-kanak tengok berita pasal video lucah ni mungkin memberi kesan kepada nya di masa hadapan. Dalam kotak pemikiran kanak-kanak ni mungkin menterjemahkan yang Malaysia ni bebas menayang bahan lucah apatah lagi menonton dan memilikinya.Kalau penjenayah / pengedar bahan lucah pun masih berleluasa,tidak mustahil hal yang sama dan akan lebih dasyat berulang di masa hadapan .Ayuh! fikir-fikirkan lah secara rasional.......Wassalam..

23 comments:

noonaQQ said...

tu la mentaliti org melayu,K.A.. lau undang2 bertegas dlm menangani mslh ni,mgkn gejala seperti ini x berlarutan.. dan seboleh2 nyer,dlm undang kne telus,jgn pilih bulu

cantekk said...

mmg susah nk dpt negara yg btol2 laksanakan udg2 dgn adil..

*Allah Maha Adil

Khairul Anuar ( K.A ) said...

@nonaqq...diorang memang pilih bulu pun

@cantekk...tidak mustahil,dalam pemerhatian saya di negeri2 Pakatan, diorang dapat menjlnkan undang2 yang adil.cuma kerajaan pusat ja yang merosakkannya dengan mengawal semua sistem ala rejim Mubarak.

AnNa FaRHaNa said...

setuju dengan pendapat kamu...boleh memberi kesan pada mentaliti kanak2..budak2 apa2 yg mereka lihat,yg itulah yg akan diorang ikut..hmm..tepuk dada tnya iman..bukan tnya selera..

Khairul Anuar ( K.A ) said...

@anna..tq

nur aisya humaira said...

sengal laa kerajaan skang ni...bongok betl laaa...:geram

Khairul Anuar ( K.A ) said...

taw xpe...by next election kita ubah kerajaan noh..

i am S!L4H.. said...

x phm la bnde censored pon nk tayang. hadehhh

Khairul Anuar ( K.A ) said...

tayang la semata2 nak fitnah....tu tujuannya

Mohd Ridhuan said...

duniawi ni....

Khairul Anuar ( K.A ) said...

memang kerajaan mementingkan dunia semata2..dosa pahala xfikir dah

cT cOmey said...

mane nak wat kotak komen cm nie.. tekan link komen kuar kotak kecik nie.. ayu nak wat.. tp tataw caranye :'(

Widget Gallery said...

memang macam tu kalau kita dibenci oleh orang yang berkuasa.yang x de leh jadi ade.depa lak sumea buleh hu hu..

Khairul Anuar ( K.A ) said...

@widget...memang btoi pun...

Nulia said...

Astagfirullah ...sangat mengerikan dunia politik sekarang ... zaman saya nanti camne lah nak megundi ni ??? adeiiii...kalau x mau mengundi x pe tak ...hihihi ...

saya dah muak tgk politik kat brita dan paper ..jeling pun tak....asyik2 mende yg sama belaku ...ponat deh !!! =_=''...

dwaty said...

peraturan dah longgar la skrg ni... huhuhuhu

Khairul Anuar ( K.A ) said...

@nulia..kita wajib mengundi...pilih yg terbek k...

@dwaty ...longgar utk pemerinth yg ada kuasa ja..sedangkan Allah lagi Maha Kuasa...

shidah2020 said...

suatu hari nnt Islam psti akn memimpin dunia kmbali buat kali ke 2 . . tu jnji Rasulullah dan jnji Allah . .

Khairul Anuar ( K.A ) said...

Ya..satu kepastian...tiada kerajaan yg kekal selama2nya

nabila saat said...

ni saja nk mengaibkan org..xbgs2x

Khairul Anuar ( K.A ) said...

Semua dunia dah taw ni konspirasi yg ke -3 thdp Dsai

zety said...

yang di atas, no komen. tapi amat stju your post title. walau macam mana sekali pun, memang keaiban orang tidak boleh di bukak. tapi in this case, saya cuma leh kata, nobody's perfect. cuma hanya boleh choose the best. >.<

p/s : tak leh ke remove word verfication?

Khairul Anuar ( K.A ) said...

ok2 cik zety...yg gajah depan mata xnmpak tp zara kuman yg kecik bleh nmpak..fikir2 kan la